En forklaring om Momme.
Silkesengetøjs kvalitet henvises normalt som Momme vægt. Mange mennesker er fortrolige med trådtælling (TC), der bruges om mange tekstiler, som en måde at skelne mellem den overordnede kvalitet af stoffet.
Men med silke, kan man ikke bruge trådtælling, fordi det ikke er en god måde til at skelne mellem forskellige kvaliteter af silke .

Hvorfor trådantal ikke bruges, når vi taler om silke ? 
Silke er en utrolig fin tråd til at begynde med, og trådtælling vil være meget høj, uanset kvaliteten af silke. Så for eksempel kan en lav kvalitet silke have en tilsvarende høj trådtælling, som en høj kvalitet silke. Af denne grund, anvender silke et alternativt system til at måle kvaliteten, kaldet Momme vægt.

Hvad er Momme vægt?
Simpelt sagt kan man sige dette. Momme vægt beskriver vægten på 100 yards silke, der er 45 tommer bredt, i pund (engelske pund).
Så hvis et stof er opført med en Momme vægt på 8mm, betyder det, at 100 yards af stoffet vejer 8 pund. Mange silkekjoler og andet silketøj vil være omkring 8 i vægt. Højere kvalitet silke har en tendens til at være 14, 15 eller 16mm eller højere.

Alle Dyner.dk's silkeprodukter er Momme 19, eller 19 pund i vægt pr. 100 yards.

Hvad nu hvis der ikke er angivet nogen Momme på et produkt?
Hvis du kigger på forskellige silkeprodukter og ikke kan læse noget om Momme kvaliteten, bør du kigge efter silkeprodukterne andre steder. Uden en Momme vægt, har du ikke en chance for at kende kvaliteten af silkeproduktet.

Write your custom cms block content....... (block identifier 'price_popup_note_content', title 'Price Note' )